Matarena er i gang med å jakte på Vestlandets beste sjømatfamilie til konkurransen «Godfisk-familien», er du og noen i familien din LIDENSKAPELIG HOBBY-KOKK må du melde dere på
I år som i fjor plukkes det ut tre familier som skal kjempe om tittelen sammen med tre kokker fra Bergens restauranter.
Dette er konkurransen
I denne konkurransen kjemper tre familier fra Vestland om å bli regionens beste ved å lage sin familieoppskrift på lokal sjømat i sesong. Med konkurransen ønsker arrangøren Godfisk.no å vise at fisk og skalldyr er noe alle kan lage.
«Som arrangør er vi opptatt av å inspirere og engasjere familiene i Norge til å lage sunne og deilige måltider med sjømat,» sier Trym Eidem Gundersen, direktør for Norden i Norges sjømatråd.
«Denne konkurransen er en flott mulighet for familier å samles rundt matlaging, dele sin lidenskap for sjømat og oppdage nye, spennende oppskrifter.»
Konkurransen stiller ingen spesielle krav til forkunnskaper om matlaging, og finalistene får praktisk hjelp av dyktige restaurantkokker til å hevde seg i finalen. I tillegg til heder og ære, vil vinnerfamilien få et restaurantgavekort på 10.000,-. Deres vinneroppskrift vil også bli inkludert i Godfisk sin offisielle samling av oppskrifter på www.godfisk.no
Søker gode mathistorier
Gjennom konkurransen ønsker arrangørene å bli kjent med deltakerne og deres forhold til sjømat. Finalistene blir valgt ut av en kompetent jury bestående av en representant for Norges sjømatråd, Nanette Nartey, matanmelder i Bergens Tidende, og tidligere politiker, kokebokforfatter og matentusiast Trude Drevland. Konferansier i finalen er den anerkjente sjømatkokken Fredrik Hald. I konkurransen er det familienes spesialiteter som skal lages, og historien bak rettene skal få skinne.
Får forberedelse-hjelp av dyktig kokkementor
I forberedelsene til konkurransen kobles hver familie med dyktige restaurantkokker som hjelper dem på vei til finalen. Årets mentorkokker er tidligere landslagskokk Adam Bjerck fra Bjerck Restaurant & Bar, Lotta Olsson fra Lola Bistro, og Morten Tungesvik bak den nye restauranten Brasserie Chérie.
Kokkene hjelper sin familie med hvordan de kan videreutvikle finaleretten, og hva de kan gjøre klart i forkant for å hevde seg i konkurransen. De vil også hjelpe familiene ved å svare på spørsmål i finalen.
Følg familiene i konkurransen
Forberedelsene sammen med kokkene foregår hjemme hos familiene og vil bli filmet og delt i sosiale medier. Her kan du bli kjent med dem og rettene de skal lage, og følge familiene helt frem til finalen.
Du kan selvfølgelig også være med å heie dem frem på Festplassen lørdag 2. september. Finalen finner sted fra kl. 14:00-15:30 og kombineres med en mini-konsert med vinneren av MGP-jr. 2022, William.
Tre gode grunner til at akkurat du skal bli med på konkurransen:
- Familietid på sitt beste: Konkurransen er en flott anledning til å tilbringe gøy kvalitetstid sammen rundt kjøkkenbordet.
- Utvid horisonten: Konkurransen gir dere mulighet til å utforske spennende sjømatretter, og lære noen gode knep fra en av regionens beste kokker.
- Spennende premier: Ved å delta i konkurransen kan du vinne flotte restaurantgavekort, som vil gi deg og din familie en unik sjømatopplevelse og et fantastisk matminne.
Påmelding
Registreringen til konkurransen er nå åpen, og familier blir oppfordret til å melde seg på så snart som mulig, og innen 20. juli. Besøk https://matfest.no/godfiskfamilien/ og meld deg på i dag for å bli en del av årets mest spennende sjømateventyr Trenger dere inspirasjon til oppskrifter med sjømat kan dere sjekke ut https://godfisk.no/oppskrifter/.
Fakta om konkurransen
- Konkurransen Godfisk-familien er i regi av Godfisk.no og arrangeres under Bergen Matfestival. no er en oppskriftsside som skal gi deg og din familie inspirasjon og kunnskap om sjømat, og bidra til at det blir enklere å velge fisk og skalldyr oftere.
- Påmeldingsfrist for konkurransen: 20. juli
- Finalen blir avholdt på Festplassen lørdag 2. september kl.14:00-15:30.
- For mer informasjon og påmelding se: https://matfest.no/godfiskfamilien/
Fakta om Bergen Matfestival, 1.-2. september
Bergen Matfestival er en av Norges største lokalmatfestivaler. Festivalen er blitt den viktigste arenaen for presentasjon og salg av bærekraftig kortreist mat og drikke i Vestland. Her får publikum kjøpt og smakt på det beste som finnes av lokalmat og råvarer.
For mer informasjon om Godfisk-familien eller Bergen Matfestival se https://matfest.no/godfiskfamilien