TIPS OSS
  • NYHETER
  • BÅTNYHETER
  • BÅTGUIDE
  • NAVIGASJON
  • SJØVETT
  • BÅTUTSTYR
  • BÅTMESSER
HAVNERTOPP 10 HAVNER
  • Nyheter
  • Båter
  • Navigasjon
  • Sjøvett
  • Båtmesser
  • Havner
  • Topp 10 Havner

NYHETER

  • Forside
  • Navigasjon
  • Båtutstyr
  • Sjøvett
  • Båtmesser

HAVNER

  • Topp 10 Havner
  • Havner på Vestlandet
  • Havner i Rogaland

ANNET

  • Tips oss
  • Annonsere hos oss?

KONTAKT OSS

Mindeveien 16, 5073 Bergen

TELEFON

+48 402 46 012

E-POST

post@baatsans.no

  • Sjømatretter som gir deg feriefølelsen

Foto: Tom Haga

Toast Skagen fra Sverige

07/28/2020
Lise Kalstad
Nyheter

Del:

Tweet

Mange av oss måtte droppe sommerens båttur til Sverige og Danmark i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes i andre land kan gi deg feriefølelsen ombord i båten, hva med Toast Skagen.

Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige. Den består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Dette er en svensk klassiker som er perfekt og lett å tilberede ombord i båten. Ferie i båt handler også om gode matopplevelser..

Visste du forresten av Sverige er Norges viktigste eksportland for reker?

Ingredienser 4 personer
  • 400 g reker, uten skall
  • 1 ss dill, frisk
  • 3 ss majones
  • 3 ss crème fraîche
  • 0.5 ts salt
  • 0.4 ts pepper
  • 1 stk sitron
  • 0.5 stk rødløk
  • 4 skiver Ristet loff

Framgangsmåte

  • Pill rekene.
  • Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
  • Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
  • Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
  • Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
  • Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
  • Tilsett eventuelt litt rom om du ønsker.

Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering. Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.

Kokkens note: Hvis man skal gjøre om skagenrøren til et skikkelig luksusmåltid, kan man tilsette kokte sjøkreps som man renser og kutter I små biter. Gjerne med en skje god sikrogn eller løjrom på toppen.

Visste du at:
  • Til toss for at navnet har sitt opphav fra danske Skagen, var det den svenske kokken Tore Wretman som lanserte oppskriften på 1950-tallet.
  • Reker er rike på vitamin D, vitamin B12 og selen.
  • Reker er en råvare for enhver anledning. De har en frisk smak, et fast kjøtt og en naturlig lyserød farge som passer bra med et bredt utvalg av varme og kalde retter.
  • Rekene befinner seg vanligvis på mellom 100 og 700 meters dyp, men finnes både i grunnere (20 meter) og dypere farvann (900 meter).
  • I Norge er reker utbredt i fjorder, kystnære områder, i Nordsjøen/Skagerrak og i Barentshavet. De liker seg godt i temperaturer på 1-6 grader, noe som gjør at de vokser og modnes sakte.
  • Sverige er det viktigste markedet for norsk eksport av reker. I 2019 eksporterte Norge 3 347 tonn reker til Sverige, til en verdi av 325,8 millioner kroner.
  • Det er fryste, pillede reker som er svenskenes største favoritt.

Kilde: Norges sjømatråd

Relaterte saker

Garmin fullfører oppkjøpet av JL Audio

6 timer siden
Båtutstyr, Navigasjon
Garmin kunngjorde i dag at de har fullført oppkjøpet av JL Audio, et amerikansk selskap som designer og produserer lydløsninger for bruk hjemme og på farten i båten, bilen, bobil…
Read More

Båtlivet ble livsstilen

1 dag siden
Nyheter
Elise Karoline Haugen (31) fant ut av livet da hun begynte på Kystvakta, og to maritime sertifikater, tre seilbåter, syv år ombord og noen tusen nautiske mil senere lever hun…
Read More

Anbefaler offentlig driftet småbåtregister og at det legges til Bergen

2 dager siden
Nyheter
Sjøfartsdirektoratets la frem sin vurdering og anbefaling til regjeringen i forrige uke om at et eventuelt småbåtregister bør eies og driftes av det offentlige. Dette kommer frem av deres utredning,…
Read More

Princess Y80 med verdensdebut i Cannes

3 dager siden
Båtnyheter
Det var ikke en liten lineup Princess leverte under årets yachting festival i Cannes, hele 8 yachter og deriblant luksusyachten – Y80 – den 4 i Y familien. Princess hadde…
Read More
Se flere nyheter
           

All informasjon som er publisert på dette nettstedet antas å være korrekt, men kan ikke garanteres.

NYTTIGE LINKER

  • Topp 10 Havner
  • Vestkystparken
  • Sjøfartsdir & Skipsregistrene
  • Blåskjellvarsel
  • Den Norsk Los
  • Båt app

KONTAKT OSS

Telefon

+47 402 46 012

E-post

post@baatsans.no

RSS

RSS-feed

FØLG OSS

Facebook

Annonser
Annonsere hos oss?

Utviklet av Mediehuset Bergen | Alle rettigheter © 2020