På årets første sommerdag og Pinsen nær forestående minner vi om at også våre firbente venner må ha redningsvest på.
Vi går en herlig tid i møte og båteglede er for alle i familien, også våre firbente venner, enten det er hund eller katt.
Selv om katten skyr vann liker den ofte å være med på båttur og når det gjelder hund liker de fleste å være med på sjøen, hvis de er vant med det fra de er valp.
De fleste hunder kan svømme, men det er likevel viktig å ha på redningsvest. Du som hundeeier kan gjøre mye for å skape et trygt miljø ombord og lære den å sette pris på båtlivet.
En god redningsvest har hurtigspenner, løftehåndtak på ryggen, kraftige bånd og en ring for å feste kobbel. Redningsvesten skal være tilpasset etter hundens vekt. Legg til noen ekstra kilo om du har en langhåret hund, siden den veier mer når pelsen blir våt.
Vi har hentet noen tips fra dyrlegen:
– Hunden skal absolutt ikke bindes i vanlig kobbel og halsbånd på båten. Om hunden skulle finne på å hoppe over bord eller i land når båten ligger ved kai kan den bli hengende i kobbelet og det kan få alvorlige konsekvenser.
Om hunden bader mye og ofte er fuktig kan den få så kalt vannhale, en betennelse i nervene ved haleroten. Det er svært smertefullt for hunden. Også ørene kan bli irriterte av mye fukt. Tørk derfor hunden tørr etter at den har badet.
Pass på at det alltid fins tilgang til friskt vann om bord. Om hunden drikker mye havvann kan den få saltforgiftning. Blir hunden sjøsyk kan den få sjøsyketabletter (skrives ut av veterinær). Husk også solkrem, for til og med hunder kan brenne seg i solen
Ta med en liste med veterinærer langs ruten din. Agrias app «Agrias Dyreguide» kan også være til hjelp med sin funksjon «finn nærmeste veterinær» og sine førstehjelpsråd.