Båtsans møter Generalsekretær Reidar Kjelsrud like før han skal motta kongelig besøk på KNBF’s jubileumsstand åpningsdagen på Sjøen for alle. Reidar Kjelsrud overtok 1. januar 2011 som generalsekretær etter den kjente Jan H. Syvertsen.
Kjelsrud er 55 år og kommer fra Det Norske Veritas hvor han var markedsansvarlig for fritidsbåtsertifisering. Kjelsrud er utdannet navigatør og politimann, og har bred maritim bakgrunn, blant annet som plastbåtbygger, yrkesfisker, båtfører i politiet, skipssjef i Kystvakten og fra markedsføring av maritim elektronikk. Han har også lang erfaring fra både regattaseiling og turseilas.
Du får mange spennende utfordringer i den nye jobben, noe spesielt dere arbeider med nå?
Ja, jeg har fått en arvesak fra Jan, og det er obligatorisk bruk av redningsvest. Dette er et samarbeid med Norboat. Vi ser arbeidet som en svært viktig sak for nedgang i drukningsulykker, og her er det viktig med endring av bruksvaner.
En annen sak vi arbeider med er ICC sertifisering. (les deler av åpningstalen til sjøfartsdirektør Olav Akselsen)
Hvor mange medlemmer er dere i KNBF? Vi har nettopp rundet 30 000. Hva er fordelene med å være medlem hos dere? Sammen er vi sterke! Vi har også mange gode avtaler for medlemmene våre, på forsikring og bla. båtutstyr.
Kjelsrud og KNBF inviterer alle til deres jubileumsstand på ”Sjøen for alle” (standnummer F-21) Her kan du teste deg på båtprøven, eventuelt kjøpe den nye jubileumsboken og få informasjon om nye medlemsfordeler. De serverer kaffe og kake til utvalgte tidspunkter.
Båtsans er kjent med at de nå får en svært vanskelig sak for et av medlemmene sine. De har nettopp kommet med et nyhetsbrev som informerer om uheldige Egil Nøland.
Les;
KNBF-medlemmet Egil Nøland fra Stavanger har havnet i alvorlig trøbbel etter Johs. Lunde konkursen. Han er den lykkelige eier av en 36 fots cabincruiser som ble kjøpt hos et Johs. Lunde selskap i Stavanger i 2008. Nå har han fått brev fra bostyret som vil ha båten tilbake!
Det viser seg at båten var registrert i Skipsregisteret da han kjøpte den, men eierskiftet er ikke utført av selger. Selger opplyste ikke om at båten var registrert i Skipsregisteret og det fulgte, i følge Nøland, heller ikke med noe dokumentasjon ved salget som kunne indikere at båten stod i oppført i Skipsregisteret.
Johs. Lunde Groups bankforbindelse, Nordea, tok pant i alle båter i Skipsregisteret registrert på selskapet i november i fjor. Nølands båt ble pantsatt sammen med en del andre båter fordi Johs. Lunde selskapet stod som eier i Skipsregisteret.
Bobestyreren har sendt brev til Nøland og bedt om tilbakelevering. I samme brev får Nøland også det sjenerøse tilbud fra bobestyreren om å kjøpe båten en gang til!
Nøland er medlem i KNBF og båten er forsikret i Norske Sjø. Som forsikringstager i Norske Sjø har man rett til juridisk hjelp.
Norske Sjø har satt sine jurister på saken.
Nøland har også anmodet KNBF om hjelp og vi har vår advokat, Nils Tangedal, stående klar for en times juridisk førstehjelp. KNBF kan eventuelt ta saken videre som prinsippsak for våre medlemmer, hvis det viser seg at flere av våre medlemmer er rammet av samme problem.
————
Båtsans har tidligere hatt en artikkel vedrørende registrering i Skipsregistrene, da i samtale med assisterende direktør hos Skipsregistrene Anita Malmedal, som presiserte viktigheten om og ikke betale inn penger før man har garanti for innbetalingen. I tillegg understrekte hun om ansvaret til å undersøke om båten er fri for heftelser, og om eierforhold i skipsregistrene. Dette gjelder for båter fra 7m og oppover.
Saken blir interessant å følge videre, og hva som blir vektlagt.